کتاب از احساس و عاطفه تا حافظه و یادگیری نوشتهی حمید محسنی، برای هر فردی که بخواهد دانش و مهارتی را در اوج کسب کند و از خطاهای راهبردی کوچک و بزرگ تا حد ممکن دوری کند، کاربرد دارد.
مخاطبان این اثر شامل همۀ افراد جامعه هستند؛ از علاقمندان به تقویت حافظه و یادگیری و ارتقای تواناییهای حسی- حرکتی و شناختی تا معلمان و مربیانی که وظیفۀ یاددهی دیگران را بر عهده دارند؛ از ورزشکاران و هنرمندان تا محققان و نویسندگان؛ از پدران و مادران تا همۀ کسانی که تقویت احساسات، عواطف و یادگیری انواع مهارتها برایشان اهمیت دارد؛ از علاقمندان به بحثهای نظری تا کسانی که میخواهند ساز و کار عمل به دانستهها را مطالعه کنند.
یاددهی و یادگیری حوزهای است که همۀ ما، آگاهانه و ناآگاهانه با آن سر و کار داریم و کم و کیف زندگی، احساسات، عواطف، کنشها و رفتارهای روزمره ما و جامعه به آن وابسته است. توسعه در هر سطح، چه فردی و اجتماعی، به یادگیری گره خورده است.
وابستگی تشکیل حافظه و یادگیری به احساس و عاطفه از یک طرف و نقش بیبدیل احساس خوبی و بدی چیزها در انتخاب و توجه به پدیدههای محیطی نیز نشان میدهد که احساس و عاطفه در خط مقدم یادگیری، شناخت، آگاهی، کسب مهارتهای ذهنی، و نیز احساس خوشبختی، خوبی، شادابی و نشاط است.
تقریباً ناممکن است در متون علوم شناختی، پزشکی، زیستشناسی، عصب زیستشناسی، تعلیم و تربیت و مانند آنها به طور مستقیم و غیر مستقیم به نقش احساس و عاطفه در پرورش و استفاده از تواناییهای حسی - حرکتی و شناختی و نیز رضایت افراد از زندگی اشاره نشود و هنر، ادبیات و ورزش به نحوی در مرکز میدان نباشد.
برجستگی احساس و عاطفه در عنوان و محتوای این کتاب و توجه ویژه به هنر، ادبیات و ورزش در پرورش حسی و عاطفی انسانها، و نقش بیچون و چرای احساس و عاطفه در ارتقای مهارتهای حسی - حرکتی و انواع تواناییهای شناختی تخیل، رویاپردازی، توجه، تمرکز، تفکر، اندیشهورزی، منطق، استدلال، یادگیری، آگاهی، و خردورزی نیز بر همین اساس است.