بخشی از مقدمه کتاب:
فهرستگانها یکی از مهمترین ابزارهایی است که از دیرباز مورد توجه کتابخانهها بوده است. اهمیت اشتراک منابع و همکاری بین کتابخانهها نیز زمینه توسعة آنها را فراهم کرده است. آگاهی از منابع موجود در کتابخانهها، تسریع و تسهیل در فهرستنویسی، افزایش همکاری بین کتابخانهها و کاهش هزینهها برخی از مهمترین مزایایی است که فهرستگانها برای کتابخانهها به ارمغان آوردهاند.
با پیشرفتهای روزافزون در فنّاوری اطلاعات و تغییر و توسعة محملهای اطلاعاتی، شکل انتشار فهرستگانها نیز توسعه یافت بهطوریکه از انتشار در قالب برگهدان، کتاب و لوح فشرده فراتر رفتند و به دنبال گسترش کاربرد اینترنت در فعالیت کتابخانهای، به شکل فهرستهای پیوسته (اپکها) و فهرستگانهای اینترنتی ظهور کردند.
بیتردید این تغییر و تحول نه تنها در قالب، بلکه در کارکردهای فهرستگانها نیز تجلی یافت و خدمات گستردهتری را پیش روی مخاطبان خود گستراند. ضرورت آشنا نمودن کتابداران از ابعاد این تغییر و تحولها به منظور آشنایی با آنها برای بکارگیری در خدمات کتابخانهای و نبود کتابی مستقل درخصوص فهرستگانها، نگارندگان این اثر را بر آن داشت تا با تکیه بر پیشینة پژوهشی خود در خصوص فهرستگانهای الکترونیکی، ابعاد و امکانات گوناگون آن را دستمایة کتاب حاضر قرار دهند. بنابراین، هدف این اثر افزایش دانش کتابداران، دانشجویان کتابداری و متخصصان شرکتهای نرمافزاری است که در حوزه کتابخانهها فعالیت میکنند تا ضمن آشنایی با استانداردها، الگوها و طرحهای فهرستگانی در محیط اینترنت، زمینة گسترش آنها را در کشور فراهم کنند.