بخشی از کتاب فناوری اطلاعات برای مدیریت: دگرگونی سازمانها در اقتصاد دیجتال است که نشر کتابدار آن را با همین نام منتشر کرده است. "گذر به اقتصاد دیجیتال" و "مدیریت دانش و اطلاعات" روح این کتاب جالب و خواندنی است که نویسندگان، آن را در کالبد "فناوری اطلاعات و ارتباطات" درآمیختهاند این سه با هم، در وجودی یکپارچه و متناسب با اهداف افراد و نهادها، تحولی عظیم در مدیریت نهادهای اقتصادی و خدماتی و بلکه مدیریت هر فعالیتی ایجاد خواهند کرد.
این کتاب محصول همکاری چندین دانشمند برجستۀ جهانی در حوزۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاربرد آن در اقتصاد و مدیریت است و تا کنون 7 بار ویرایش شد.
نویسندگان این کتاب قویاٌ باور دارند که فناوری اطلاعات و ارتباطات سبب شده است تا دنیای تجارت، کسبوکار، و مدیریت شرکتها و سازمانها تغییر کند. آنها همۀ این تغییرات را تنها بخش کوچکی از کوه یخ شناوری میدانند که قسمت بزرگتر آن زیر اقیانوس است.
فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی نهتنها ارتباط فردی انسانها را متحول ساختند بلکه ارتباط کسبوکارها با همدیگر، ارتباط مشتریان با کسبوکارها، مشتریان با دولت، دولت با دولت، و دهها الگوی ارتباطی دیگر را نیز تغییر دادند. شیوۀ کار، خرید و فروش، رای دادن، سرمایهگذاری، تحصیل، بازی، سرگرمی، امور مالی، تعامل و گذران زندگی ما همگی در حال تغییر است. تجارت و بازرگانی الکترونیکی، خدمات الکترونیکی، شهر الکترونیکی، شهروند الکترونیک، دولت الکترونیکی، دنیای مجازی، و دهها واژه دیگر همگی ناظر بر همین تحول در فضایی است که فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی بازیگر اصلی آن است. همه اینها در این کتاب با نمونه و مثال بررسی شد.
کتاب حاضر بر این فرض استوار است که نقش اصلی فنآوری اطلاعات، فراهم کردن مزایای راهبردی برای شرکتها از طریق آسانسازی حل مسئله، افزایش کارایی و کیفیت، خدمات ارتباطی و همکاری پیشرفته، و توانمندی برای بازسازی فرایند کسب و کار است. مدیریت هوشمند منابع اطلاعاتی، فنآوریها و شبکههای ارتباطی، عوامل موثر و حیاتی در عملیات شرکتها و بقای آنهاست.
این ویراست با توجه به نیازهای حال و آینده مدیران (در هر سطحی) تالیف شده است. اغلب کتابهای مرتبط با نظام اطلاعاتی یا رویکرد فنی دارند یا اجتماعی- رفتاری. در حالی که هر دو رویکرد، اهمیت دارد. رویکرد این کتاب، مدیریتی است.
علاوه بر جنبههای نظری لازم برای درک فناوری اطلاعات، برخی از جزئیات فنی نیز همراه با نمونه و مثالی از ارتباط بین فنآوری اطلاعات با زمینههای عملی چون صنایع خدماتی، دولت، شرکتهای کوچک و بزرگ، سازمانهای غیرانتفاعی، و همچنین تشکیلات بینالمللی مطرح شد. ارتباط فناوریها با حسابداری، مالی، بازاریابی، مدیریت عملیات/ تولید، مدیریت منابع انسانی و دولت نیز برجسته شد. مثالهای گسترده، مفاهیم را شفافتر ساختهاند. در تمام فصلهای کتاب، علاوه بر کاربرد موفق فناوریهای اطلاعاتی به شکستها و درسهای آن نیز توجه شد.
هر کس متناسب با نیاز خود میتواند خوشهای از این کتاب برچیند؛ حتا اگر یک فصل یا صفحهای از آن باشد. برخی از جملات، مفاهیم و بحثهای این کتاب، جرقهای است که میتواند مسیر و راهبرد یک کسب و کار را عوض کند.