هدف كتاب حاضر آموزش شماره سازى در رده بندى دهدهى ديوئى و شرح مسائل و مشكلات آن است. مخاطبان اثر در وهله اول دانشجويان مقاطع مختلف رشته علوم كتابدارى و اطلاعرسانى به ويژه در مقطع كارشناسى، و سپس فهرستنويسان كتابخانه ها مىباشد.
كتاب از 11 فصل تشكيل شده است: فصل اول به تاريخچه، موفقيتها، كاستىها، چهارچوب نظرى، نشانه هاى رده بندى و اصل سلسله مراتب آنها، يادداشتها و انواع آن، شماره سازى شامل افزودن از جداول كمكى، افزودن از فرانما و جدولهاى درون آن و نيز معرفى جداول هفتگانه پرداخته است. فصل دوم تا يازدهم، رده ها را به ترتيب از 000 تا 999 معرفى كرده است. در هر فصل بعد از معرفى رده، شماره هاى دهگانه (نشانه هاى سه رقمى) ذكر و در ادامه زيرمجموعه اى هر رده به شكل مبسوط معرفى شده اند. پس از آن براى نمونه هاى مختلف شمارهسازى شد. در شماره سازى ابتدا محتواى موضوعى اثر در قالب يك عبارت بيان شده است و شماره رده آن به شكل كامل در روبروى آن درج گرديده است. به دنبال آن جزئيات شماره رده در سطرهاى متفاوت آمده و نهايتاً شماره كامل مجدداً در پايان ذكر شده است. در ادامه نیز شرح و روش شماره سازىِ هر مثال ذکر شده است.
كتاب فوق حاصل تجربه چندين ساله نويسندگان در درس سازماندهى مواد (به ويژه رده بندى دهدهى ديوئى) مىباشد و نويسندگان سعى فراوان كرده اند تا تقريباً كليه مسائل و مشكلات شماره سازى با جزئيات آن را به خوانندگان عرضه دارند. نويسندگان مدعى هستند كه تاكنون چنين اثرى بدين شكل در سالهاى اخير به زبان فارسى منتشر نشده است.