"اين اثر در نوع خود بنيانگذار سلسله گفتمانهاى بنيادى بود كه چند دهه بعد در مجامع آكادميك رسميت يافت و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و من اين خوشبختى را داشتم كه پيش از رسميت توانسته بودم طرحهاى علمى و مبانى اساسى آنها را پىريزى كنم.
تصادفى نبود كه بلافاصله بعد از چاپ و انتشار، جايزه بهترين كتاب رشته ارتباطات را در آن سال به خود اختصاص داد و به اثرى پيشگام بدل شد. امرى كه سبب شد با گذشت زمان دو بار تجديد نظر فنى در آن صورت بگيرد، حجم گسترده استقبال دانشجويان و تحصيلكردگان رشته ارتباطات بود كه سبب مىشد اين كتاب مأخذ و مرجع علمى بودن خود را همچنان حفظ كند. علاوه بر تجديد نظر اين كتاب تا به امروز چندين بار تجديد چاپ گرديده و به زبانهاى مختلفى ترجمه شده است.
اين كتاب تجزيه و تحليل جامعى است از نظامهاى ارتباطى جهانى و و جريان بينالمللى ارتباطات. انقلاب اطلاعاتى بر رسانههاى ارتباطى انبوه، ارتباط دوربرد، و رسانههاى جديد از جنبههاى مختلف سياسى، اقتصادى، و فرهنگى، فنى، نظامى، حقوقى و حرفهاى بررسى مىشود."
حميد مولانا پروفسور روابط بينالملل و از سال 1968 بنيانگذار و مدير بخش ارتباطات بينالمللى دانشگاه آمريكا است. وى همچنين رئيس انجمن بينالمللى تحقيقات رسانهاى و ارتباطى است.